GIRONA — 100 KM NORD FOR BARCELONA

girona

Girona er en charmerende katalansk by 100 km nord-øst for Barcelona  på kanten af Pyrenæerne.

Byen kan minde om norditalienske bjergbyer. Romansk, gotisk, barok og neoklassicistisk byggestil smelter sammen på vidunderlig vis i den gamle bydel langs floden og op langs siderne af bjergtoppen, hvor byens katedral knejser. Byen kan blive bagende varm, men man kan gemme sig i skyggen under de mange arkader, i de smalle gyder eller på pladserne under træer.

Man kan slentre i den nedre bydel og krydse frem og tilbage over de smalle broer ved floden, og man kan besøge den smukke katedral (gratis fra 8 til 10 om morgenen, hvor der er bedetid) og bruge masser af tid på at vandre rundt i gader, stræder og trapper på bjergsiderne neden for og over katedralen og bymurene.

Overvej en tidlig morgentur mellem kl. 7 og 10 om morgenen, hvor lyset og temperaturen endnu er lav, eller en aftentur omkring katedralen, mens solen synker ned i landskabet uden for byen.

Vi har overnattet på Pension Viladomat i en smuk bygning midt i byens gamle bydel i C/ Ciutadans 5 (tel +34 972 20 31 76). De byder på enkle, lyse værelser med balkon. Det er billigt. Et rummeligt værelse uden bad koster 38 euro, og med bad og på etagerne højere oppe i bygningen lidt mere. Man skal gå en lille kilometer fra togstationen i retning mod katedralen, som er let at spotte på toppen af bjergsiden. Man krydser floden og drejer til venstre lidt fremme.

Fortsætter man op ad  C/ Ciutadans i retning mod katedralen, kommer man ind i den smalle gade Carrer de la Forca midt i den gamle jødiske bydel. Herfra går der gader og gyder med trappetrin op til katedralen. På en af de første trapper har vi et par gange spist ved de små borde. Det er ren Romeo og Julie-stemning. 

Der går tog til Girona ca. hver halve time fra Barcelona.
Køreplan
Turen tager fra ½ til 1½ time afhængigt af togtype. Den går gennem et smukt bølgende landskab af marker og frodige bjergskråninger.

Hvis man er rejst med RyanAir, som flyver til og fra Girona og ofte med afgang meget tidligt om morgenen på hjemturen, kan man overveje at tilbringe en nat i Girona. Om morgenen kan man tage bussen fra togstationen til Gironas lufthavn hver hele klokkeslet. Den går fra meget tidlig morgen til sent aften. Det koster små 3 euro og tager ca. 20 minutter.

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Girona

indlæser kort - vent venligst...

Girona 41.972208, 2.819875